Het loopt helemaal fout: “Regering denkt dat we imbecielen zijn”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Tien maand ver zijn we ondertussen in de coronacrisis. Volgens doctor in de psychologie Elke Geraerts loopt het helemaal fout in de communicatie naar de bevolking toe. 

De verlenging van de maatregelen tot 1 maart is voor Geraerts de druppel. Terwijl iedereen er eindelijk wat in begon te geloven, is alles met één berichtje kapot gemaakt. “De veerkracht van dit land wordt al tien maanden op de proef gesteld door desastreuze communicatie. Alsof mentaal welzijn niet bestaat”, zegt Geraerts aan Het Laatste Nieuws. 

Voor Geraerts zou het interessant zijn als de regering informatie geeft over het waarom van maatregelen, zoals dat bijvoorbeeld in Nederland gedaan wordt. “De regering denkt dat we imbecielen zijn die het maar allemaal moeten slikken. Ze zien zich niet genoodzaakt om meer uitleg te geven. We zijn nochtans voldoende snugger, hoor.” 

Geraerts vindt dat je voor die uitleg niet bepaald een hoog diploma nodig hebt. Duidelijke richtlijnen wat er gebeurt bij extra besmettingen zouden de bevolking veel meer helpen dan de wisselende maatregelen.