Honderdduizenden ziekenhuisopnames voor Covid-19: dit moet je weten over de boosterprik in België

door: MRO
Coronatest
Afbeelding bron: Photonews

De Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich zorgen over het Covid-19. Er liggen in verschillende delen van de wereld honderdduizenden mensen in het ziekenhuis en dat stemt tot ongerustheid. In België komt de vaccinatiecampagne stilaan op gang.

Tedros Adhanom Ghebreyesus is directeur-generaal van de WHO en hij stuurt een waarschuwing de wereld in. Er zijn opnieuw meer sterfgevallen en in verschillende regio's liggen honderdduizenden mensen in het ziekenhuis omwille van Covid-19.

Dat is zorgwekkend aangezien de koudere maanden voor de deur staan. We brengen dan meer tijd binnen door in omstandigheden waarin het virus zich makkelijk kan verspreiden. 

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie toont het huidige aantal ziekenhuisopnames en overlijdens aan dat Covid-19 zal blijven. Bovendien benadrukt de WHO het belang van vaccinatie van kwetsbare groepen.

Boosterprik in België

In ons land zullen huisartsen en apothekers de boosterprik toedienen. Aan kwetsbare groepen wordt aangeraden de boosterprik te laten zetten, met name personen ouder dan 65 jaar, mensen met een onderliggende aandoening en zwangere vrouwen.

Dit keer zal je geen uitnodiging ontvangen, weet Het Nieuwsblad. Je kan zelf kijken bij welke apotheker je  terechtkan voor een boosterprik via de website apotheek.be.