Horeca heeft bericht voor premier De Croo: “U moet geloofwaardig blijven”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Een aantal horecamensen uit Knokke-Heist heeft een open brief geschreven naar premier Alexander De Croo en Matthias De Caluwé van Horeca Vlaanderen.

De brief doet een oproep om zo snel mogelijk te laten heropenen, op de voorziene datum van 1 mei en desnoods enkel met terrassen. De schrijvers richten zich op het einde van de brief in het bijzonder naar premier Alexander De Croo (Open VLD).

“Schep alstublieft orde in de wanorde, want nu hebben we regels die niet meer te vereenzelvigen zijn met bepaalde verboden. Als u iedereen nog ‘tous ensemble’ wil horen zeggen, moet u geloofwaardig blijven”, klinkt het.

De briefschrijvers hekelen de ongecontroleerde situaties op vele plaatsen. “We mogen straks opnieuw het vliegtuig op, we mogen op het openbaar vervoer zitten, we mogen de supermarkten in met winkelkarretjes die al duizenden handjes gepasseerd zijn, en zo zijn er tal van voorbeelden."

Een terras is volgens hen een veel meer gestructureerde omgeving. "Maar niet op een terras zitten in de buitenlucht, mét de correcte afstanden tussen de tafels, tussen de mensen, mét de looplijnen om drankjes te halen, mét meer dan voldoende handgels voorzien, gecontroleerd door de uitbater hoe de mensen zich gedragen en met hoeveel de mensen plaats nemen”, staat te lezen.