Jan Jambon laat zijn mening horen over nog drastischere coronamaatregelen

door: BVDO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers gaan niet bepaald de juiste richting uit, maar er is volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geen reden tot paniek. 

Jan Jambon reageert daarmee op de waarschuwingen van de experten. Volgens de minister-president zijn er al heel strenge maatregelen van kracht. “Veel marge om nog drastischere maatregelen te nemen, is er niet”, zegt Jambon in ‘De Ochtend’ op Radio 1. 

De informatie dat de Britse variant 65 procent besmettelijker is, moet ook de nodige aandacht krijgen volgens Jambon. “Daar moeten we mee aan de slag. Dat gaat in de richting van meer testen en het 10 dagen isoleren van wie besmet is met de Britse variant in plaats van 7 dagen, zodat ze het niet kunnen doorgeven.” 

In de maatschappij zijn er volgens Jambon enkele prioriteiten. “We willen de bedrijven en de scholen openhouden en ervoor zorgen dat ons gezondheidssysteem niet inzakt. Die strategie moeten we aanhouden, want een van die drie zaken niet kunnen doen, zou verschrikkelijk zijn. Ongeveer alles is al toe, behalve wat vitaal is voor onze samenleving. We kunnen maatregelen nemen, maar je moet ook de geestelijke gezondheid van de mensen in het oog houden.”