Jeff Hoeyberghs valt coronacommissaris aan: "Makkelijk om het volk de schuld te geven"

door: BVDO
Pedro Facon
Afbeelding bron: Photonews

Jeff Hoeyberghs heeft op Twitter fors uitgehaald naar een post van coronacommissaris Pedro Facon. Hij noemt het gedrag van Facon "pathetisch".

Coronacommissaris Pedro Facon deelde op sociale media een grafiek over de capaciteit en de bezetting van de ziekenhuisbedden. "Ondertussen in de werkelijke wereld", schrijft Facon. "Ook in de Belgische ziekenhuizen worden momenteel niet-dringende ingrepen uitgesteld om ICU-bedden vrij te houden voor Covid-zorg en zorgpersoneel daarnaartoe te verplaatsen", klinkt het nog.

Genoeg reden voor Jeff Hoeyberghs om uit te halen naar de coronacommissaris. "Wat is het toch makkelijk om het volk de schuld te geven en te laten boeten voor uw eigen incompetentie om de zorg te organiseren naar de nering en niet naar VALSE BELOFTEN! Pathetisch", schrijft Hoeyberghs op Twitter.

Facon blijft vasthouden aan de opgelegde cijfers van enkele maanden terug. “We weten dat dat op langere termijn het maximum is om de bezetting in ziekenhuizen en intensieve behapbaar te houden. We hoeven niet per se te wachten tot we onder de 75 zitten om te versoepelen, maar we kunnen ook niet eender wat doen. Met op sommige dagen meer dan 300 opnames zitten we nu nog in een ander planetair stelsel”, zei hij afgelopen weekend nog aan 'De Tijd'.