Kan de horeca vanaf begin april weer aan het werk met terrassen in de open lucht?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het goede weer moet ervoor zorgen dat het coronavirus teruggedrongen wordt. Dat doet de hoop rijzen om de terrassen in april te openen.

De heropening van de horeca wordt door veel mensen als de volgende versoepeling van de coronamaatregelen gezien. Of toch minstens de versoepeling waarop we allemaal zitten te wachten als je het mag geloven.

"In april zijn de mooie dagen er terug”, vertelde Karine Lalieux, minister van Pensioenen, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding bij RTL/TVI. “Het virus zal minder actief zijn en we zullen meer vrijheid buiten hebben."

Mogen de terrassen dan open voor de horeca, als buiten veiliger is? "Ik ga u niet vertellen wat we wel of niet zullen kunnen doen, maar ik hoop dat de terrassen weer open zullen kunnen. Ik ga je geen datum geven, en niemand zal dat doen.”

De situatie is in ons land volgens Lalieux nog altijd veel beter dan in de rest van Europa en dat wil ze zo houden. “Maar kijk eens hoe de inspanningen vruchten afwerpen: andere Europese landen bevinden zich in een derde golf. Er is hier geen derde golf en wij beheersen de crisis goed. En daarvoor danken wij onze burgers."