Klas in quarantaine: Twee zussen krijgen bedreigingen omdat zij de bron van besmetting zouden zijn

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In het RHIZO Lyceum in Kortrijk moet een volledige klas in quarantaine nadat één leerling positief testte. De mogelijke bronnen van die besmettingen krijgen bedreigingen via sociale media. 

Een vriendin van het besmette meisje en haar zus, 15 en 17 jaar oud, krijgen bedreigingen op sociale media, omdat zij de schuld zouden treffen voor de quarantaine van de volledige klas, zo schrijft Het Nieuwsblad. 

De 48-jarige moeder van de twee kinderen zit nu ook thuis in quarantaine. Ze kan ten vroegste op 14 september opnieuw aan het werk. Daarvoor moet ze een nieuwe negatieve test afleveren.  

Haar twee dochters zijn wel besmet. Een vriendinnetje van het RHIZO testte positief, met als gevolg dat de klas in quarantaine moest. En die legden de schuld bij de 15-jarige dochter van de vrouw. 

Via sociale media kregen ze berichten en bedreigingen daaromtrent. De vrouw die zelf in de gezondheidszorg werkt kwam met haar dochters terug van reis in een oranje zone in Frankrijk. 

Bij terugkomst testten ze alle drie negatief. Daarna gingen de twee dochters naar hun vader. De vrouw vermoedt dan ook dat de meisjes in België besmet geraakten.