Liberalen willen geen subsidies meer voor verenigingen die fake news over coronavirus verspreiden

door: BVDO
Laptop Pexels
Afbeelding bron: pexels

Parlementsleden Maurits Vande Reyde en Tom Ongena willen met onmiddellijke ingang subsidies aan organisaties en personen die fake news en complottheorieën over COVID-19 verspreiden stopzetten. 

De twee parlementsleden zullen dat voorstel morgen doen tijdens de commissie Economie. Vorige week raakte bijvoorbeeld bekend dat opleidingen van 'De Levenschool' subsidies uit de MKO-portefeuille en steun via opleidingscheques krijgen. 

"De directeur en lesgevers van deze school verspreiden gretig complottheorieën over COVID-19, onder meer via het magazine 'BioGezond'. Daarin roepen ze bijvoorbeeld op om 'op te houden met de corona-onzin', beweren ze dat corona niet erger is dan een gewone griep en leggen ze de link tussen corona en 5G-straling", klinkt het in het persbericht van de Vlaamse liberalen. 

Dergelijke situaties waarin bedrijven en studenten een deel van de opleidingkost terugkrijgen willen Vande Reyde en Ongena nu vermijden.  "Dat er in deze tijden nog steeds organisaties en personen erkend zijn die op grote schaal fake news verspreiden over COVID-19, is te gek voor woorden", zegt Maurits Vande Reyde.