Lockdown vermijden? Professor Goossens benoemt enkele strengere maatregelen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

In Europa zijn de coronacijfers enkel in Tsjechië nog slechter dan in België. De discussie over een nieuwe lockdown leeft. Herman Goossens, professor microbiologie (UAntwerpen), benoemt enkele mogelijke nieuwe maatregelen die de regering nu kan nemen.

"Ik vrees dat bijkomende maatregelen noodzakelijk zullen zijn", stelt Herman Goossens duidelijk in De Ochtend op Radio 1. Hij benadrukt dat strengere maatregelen snel moeten genomen worden.

"Ik denk dat er nog meer ingezet moet worden op telewerken. Ik denk dat je alle evenementen moet stoppen waar een superverspreiding zou kunnen plaatsvinden, ik denk dan aan bijvoorbeeld indoorsporten."

"Ik denk ook dat het hoger onderwijs misschien in het rood moet. Je kan ook denken aan een avondklok en een samenscholingsverbod."

Lager en secundair onderwijs beschermen

"Je kan aan verschillende maatregelen denken om toch nog proberen die versnelling te stoppen en de groei te doen vertragen."

"Ik hoop dat we een lockdown kunnen vermijden en daarom denk ik dat nieuwe maatregelen zo snel mogelijk genomen moeten worden om ook de lagere en secundaire scholen te beschermen."