Marc Van Ranst heeft een nieuwe klacht aan zijn been: “Hij wil gewoon aandacht krijgen”

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

De Twitterrel tussen viroloog Marc Van Ranst en de Nederlander Willem Engel krijgt nu ook een juridisch staartje.

De Twitteroorlog tussen Marc Van Ranst en de Nederlander Willem Engel is bij onze noorderburen breed uitgesmeerd geworden. De tekst verscheen ook op affiches in maar liefst 2.000 bushokjes. “Ik heb nooit gereageerd op die man. Totdat hij twitterde dat het mijn eigen schuld is dat ik gehaat word in Vlaanderen”, zegt Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

Een gesprek tussen de twee was niet mogelijk om meningen uit te wisselen. “Met een aantal mensen moet je nooit in debat gaan. Aan de ene kant heb je dan iemand die zijn hele leven in dienst heeft gesteld van de wetenschap, aan de andere kant heb je Engel die na een halfuurtje nadenken op de sofa tot een ander inzicht is gekomen. En die twee ga je dan tegenover elkaar zetten. Je kan zo'n debat winnen met twee vingers in de neus.”

Engel diende in Nederland een klacht in voor laster en smaad. Marc Van Ranst zou hem beschuldigd hebben een extremist te zijn. “Ik heb de aanklacht gezien, zeer rommelig en incoherent geschreven. Hij wil gewoon aandacht krijgen. Als hij een klacht indient tegen me, zal een deel van zijn aanhang denken: dan zal hij wel gelijk hebben. Kijk, ik beschouw Willem Engel helemaal niet als rechts-extremist. Het is een verloren hippie.”