"Met Kerst en Nieuwjaar kunnen 60-plussers alleen zitten door die feestende zuipers"

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

De coronacijfers bereiken een alarmerende hoogte en dat is ook zeer slecht nieuws voor de oudere mensen. Covid-19 vindt ook opnieuw de weg naar de rusthuizen.

Dit ligt bijzonder gevoelig, zeker na de dramatische taferelen uit de eerste coronagolf. Op onze Facebookpagina regent het dan ook reacties.

"Iedereen die binnenkomt zou iedere dag een thermometertest moeten ondergaan. Zowel verzorgers, bezoekers als de bewoners. Dat zou zeker helpen", reageert Henriette.

Catherine ziet een verband met de jongeren. "Erg dat Ben Weyts de scholen in code geel laat. De kinderen worden gelukkig niet erg ziek maar verspreiden het wel naar de kwetsbaren."

"Laat de ouderen zelf kiezen, bezoek of geen bezoek. Ze kennen ook de risico's", vindt Marie-Louise.

"Het resultaat van de onverantwoordelijke feestende zuipers.... met Kerstmis en Nieuwjaar moeten de 60-plussers alleen zitten en de rest kan feesten!", schrijft Eddy.

"Ik ben een zéér bezorgde verpleegkundige, werkzaam in een WZC. Mijn vraag is duidelijk 'geen bezoek meer zolang de cijfers ronduit slecht zijn'. Onze bewoners zijn zeer kwetsbaar en het personeel is nog niet bekomen van de eerste golf. Ik ben de laksheid van sommigen ronduit beu", reageert Christine.