Minister Vandenbroucke duidelijk: “We moeten nu verstrengen, dit kan zo niet verder”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) windt er geen doekjes om. Er moet nu heel dringend verstrengd worden in de coronamaatregelen.

De coronacijfers gaan de foute kant uit en dus zijn er andere maatregelen nodig. Het Overlegcomité zou mogelijk al morgen samenkomen om nieuwe maatregelen aan te kondigen. “Als we erin willen slagen om na de paasvakantie de scholen helemaal te heropenen en de horeca te heropenen op 1 mei, dan moeten we nu echt maatregelen nemen om het virus achteruit te duwen. Er gaat te veel virus rond. We hebben in het verleden bewezen dat we dat kunnen”, zegt Vandenbroucke bij VTM Nieuws.

Wat die nieuwe maatregelen zouden zijn, daar wil Vandenbroucke nog niet op ingaan. “Ik ga niet vooruit lopen op welke maatregelen dat moeten zijn. Dit kan zo niet verder. We moeten nu ingrijpen met de bedoeling om na de paasvakantie de scholen helemaal open te doen en de horeca te heropenen op 1 mei. We moeten nu ingrijpen.”

Vooral de sociale contacten zijn er voor Vandenbroucke te veel aan. “Er zijn veel besmettingen bij kinderen, die besmetten hun ouders. Zij worden er ziek van, en ook zeker grootouders. Kinderen kunnen er niet aan doen. We moeten goed nadenken over contacten tussen kinderen. Dat is een zorg en er wordt naar gekeken.”