Minister Weyts heeft belangrijk nieuws over Sinterklaas op school

door: BVDO
Sinterklaas
Afbeelding bron: Photonews

In het West-Vlaamse Moorslede heeft de burgemeester alle activiteiten rond Sinterklaas verboden. De goedheilig man mag ook in de scholen niet langskomen. Minister Ben Weyts is daarmee niet opgezet.

De burgemeester van Moorslede verbiedt alle activiteiten rond het Sinterklaasgebeuren, een verbod dat op niet veel begrip kan rekenen. Ook niet bij minister Weyts. "Ik roep iedereen op om het voorbeeld van Moorslede niét te volgen", klinkt het vastberaden bij Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Weyts roept dan ook op om de passage van Sinterklaas niet zomaar af te voeren. "We kunnen de extra magie van de Sint en de Pieten wel gebruiken in deze tijden. Ze zijn dus welkom in de scholen."

Dat moet wel in veilige omstandigheden gebeuren. Een sporthal vol leerlingen stoppen is op dit moment geen goed idee. De scholen zijn wellicht creatief genoeg om een gepaste oplossing te vinden. "Natuurlijk gelden de veiligheidsregels ook voor hen: met mondmasker, dus. Maar ik zou zeggen: laat de Sint toch toe, want die man komt al van zo ver."