Nieuw Overlegcomité komt er heel snel aan: “Er zijn forse discussies”

door: BVDO
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen vrijdag hield het Overlegcomité een week vroeger dan voorzien een nieuw overleg. Verstrengingen kwamen er echter niet, tot grote onvrede bij de experts in ons land.

Het Overlegcomité van vorige week vrijdag leverde niet veel duidelijkheid op, behalve het uitstellen van de versoepelingen die voor begin april voorzien waren. Die kregen ook geen nieuwe datum mee.

Op een nieuw Overlegcomité lijkt het alvast niet lang wachten. “Een nieuwe datum is nog niet bepaald, maar de afspraak was dat er eind deze week sowieso een nieuw Overlegcomité zou plaatsvinden”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Of er nieuwe maatregelen of strengere regels komen, daar liet Vandenbroucke zich nog niet over uit. “Daar beslissen we samen in overleg met alle regeringen over. Ik herhaal wel wat ik eerder al gezegd heb: de mensen moeten thuis blijven, tenzij ze niet anders kunnen. De vraag is of dat zal volstaan: ik ben zeer ongerust. We moeten de komende dagen bekijken wat er gebeurt en wat we moeten doen.”

Dat de experts meer vuurkracht wilden zien, geeft Vandenbroucke toe. “Het klopt dat we nog niet alles uit de kast hebben gehaald. De vraag stelt zich inderdaad of we niet meer moeten doen. Want ik maak me zorgen of we het onderwijs, zoals de situatie er nu naar uitziet, wel volledig zullen kunnen openen na de paasvakantie.”

Dat Vandenbroucke alleen staat in het Overlegcomité als het over verstrengen gaat ontkent de minister. “Dat is niet zo. De volksgezondheid is belangrijk voor iedereen. Dat ik geclasht heb met Vlaams minister-president Jan Jambon? Dat is niet juist. Natuurlijk zijn er forse discussies, dat hoort zo”, besluit hij.

Volgens Het Laatste Nieuws zou het Overlegcomité al dinsdag of woensdag opnieuw samenkomen.