Premier De Croo schept duidelijkheid over dragen van mondmaskers

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) blikt al vooruit op het volgende Overlegcomité en laat verstaan dat er een versoepeling kan komen met betrekking tot het dragen van een mondmasker.

"Ik denk dat de mondmaskers ons de voorbije maanden zeer goed beschermd hebben", maakt De Croo duidelijk bij VTM Nieuws.

"Maar op plaatsen, zoals bijvoorbeeld in Vlaanderen, waar bijzonder veel gevaccineerd is, kan ik mij inbeelden dat het Overlegcomité zou beslissen dat het niet meer nodig is om het mondmasker voor iedereen te verplichten op plaatsen waar het veilig is en waar voldoende ventilatie is."

"Plaatsen waar mensen dicht bij elkaar zijn en die slecht geventileerd zijn, daar lijkt het mij wel veilig om het masker nog te houden. Bijvoorbeeld op het openbaar vervoer zou ik het verdedigen om toch nog voorzichtig te zijn ten opzichte van elkaar."

"Maar op plaatsen waar de afstand mogelijk is en waar men weet dat de overgrote meerderheid van de mensen gevaccineerd is, denk ik dat we die laatste bijkomende stap wel kunnen nemen."