Steven Van Gucht geeft zijn mening over mensen die twee mondmaskers dragen

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht heeft een ernstige waarschuwing klaar voor mensen die twee mondmaskers op elkaar dragen. Die gewoonte lijkt over te waaien uit de Verenigde Staten.

Twee mondmaskers op elkaar dragen. In de Verenigde Staten lijkt het ondertussen de normaalste zaak van de wereld te worden. Maar beschermt dat ook beter dan dat je er maar eentje draagt? “Zo'n dubbel mondmasker maakt het eigenlijk net onveiliger”, vertelt Steven Van Gucht aan Het Nieuwsblad.

Eén mondmasker, correct gedragen, is meer dan voldoende voor de viroloog. “We kunnen meer winst boeken door het masker correct te dragen waar dat moet, in plaats van er twee op te doen. Mensen dragen ze nog steeds niet altijd over de neus, dragen een te groot masker of doen het af op het openbaar vervoer om te bellen. Dat moet absoluut veranderen”, gaat Van Gucht verder.

Door de twee mondmaskers ontstaat er condens, waardoor het moeilijker is om te ademen. “Mensen doen het mondmasker dan af of gaan dichter bij elkaar staan. Terwijl die afstand net zo belangrijk is. Dat maakt het dubbele mondmasker eigenlijk onveiliger.”