Steven Van Gucht heeft geen goed nieuws voor niet-gevaccineerde mensen

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Na het aantal besmettingen is nu ook het aantal ziekenhuisopnames aan het stijgen. Steven Van Gucht legt uit wie de mensen zijn die nu met Covid-19 in het ziekenhuis belanden.

"We zien dat het vooral jongere mensen zijn. Vroeger waren dat mensen van boven de 60, 70 of 80 jaar. Die komen minder en minder in het ziekenhuis terecht, dankzij de vaccinatie", zei Van Gucht op Eén.

Het zijn nu vooral mensen tussen de 20 en de 60 jaar. Vaak hebben die weinig onderliggende aandoeningen, omdat ze jonger zijn."

"Ze zijn er meestal ook wat minder erg aan toe. Je ziet dat die opnames op intensieve zorgen toch nog altijd blijven dalen."

Vaccinatie

"Verder is het uitzonderlijk dat iemand die volledig gevaccineerd is, met twee dosissen, nog in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Dat is minder dan 2%, en dan nog kan het zijn dat heel wat andere aandoeningen aan de basis liggen."

"Dus het zijn vooral niet-gevaccineerden, of mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn, die nog in het ziekenhuis kunnen terechtkomen", aldus Van Gucht.