Steven Van Gucht heeft groot nieuws over Sinterklaas

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de persconferentie van Sciensano had viroloog Steven Van Gucht bijzonder nieuws over de komst van Sinterklaas in ons land.

"We kunnen alle kinderen geruststellen. De Sint zal ook in deze tijden cadeautjes aan huis kunnen brengen", vertelde Steven Van Gucht. "Door de maatregelen konden de kinderen de Sint niet persoonlijk opwachten langs het water. De Sint krijgt een uitzondering op de avondklok en de quarantaineregels."

"Ook zullen de Sint en de Pieten erg voorzichtig moeten zijn. Ze zullen afstand houden, een mondmasker dragen en vaak hun handen wassen. De Sint zal ook bij oma en opa, meter en peter een cadeau brengen. Ze hebben hun oogappels de afgelopen maanden erg gemist. We begrijpen dat ze hen een plezier willen doen met een cadeau van de Sint."

"Het is belangrijk om dit veilig te doen. Ze kunnen vragen om de cadeaus direct thuis te brengen bij de kinderen. Als oma en opa dit zelf willen doen, dan is het belangrijk om dit buiten te doen en een veilige afstand van 1,5 meter te respecteren. Draag best ook een mondmasker."