Undercoverbeelden als bewijs: Luxueus dineren alsof corona niet bestaat

door: BVDO
Restaurant - horeca - sluiting horeca
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Sinds oktober zijn cafés en restaurants zijn in Frankrijk al sinds oktober gesloten door de coronacrisis, maar blijkbaar bestaat er een behoorlijk clandestien netwerk.

De Franse televisiezender M6 is erin geslaagd om met verborgen camera binnen te geraken op illegale feestjes voor rijke Parijzenaars. Een menu tussen 150 en 500 euro, waar mondmaskers niet hoeven.

Op de beelden, die bijna 3 miljoen keer bekeken zijn, is een duidelijke boodschap te horen. “Wie hier komt, zet het mondmasker af. Eens je door de deur bent, bestaat Covid-19 niet meer. Iedereen moet zich hier thuis voelen”, vertelt de ober.

De organisator van het feest zegt dat dit geen alleenstaand feit is. “Ik heb deze week nog in twee à drie zogenaamde clandestiene restaurants gedineerd, in het bijzijn van enkele ministers. Ik vind dat best grappig. We leven nog altijd in een democratie, iedereen doet wat hij wil.”

Op Twitter verschenen als snel berichten met de hastag #OnVeutLesNoms, we willen de namen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek bevolen en zegt dat zowel organisatoren als deelnemers gestraft zullen worden.