Veel mensen begrijpen Overlegcomité niet: “Strenge maatregelen. Waar zijn die?”

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

De invoering van de verstrenging van de coronamaatregelen zorgt voor de nodige reacties. Wij snuisterden in wat jullie van de maatregelen vinden en daar is één kreet duidelijk te horen.

Veel mensen vinden dat er niet streng genoeg opgetreden wordt. Er zijn dingen die verboden worden, maar in andere maatregelen wordt er veel te laks opgetreden en mag er nog veel te veel.

“Ik vind dat ze nog strenger moeten zijn. Alle grenzen toe, verplichte mondmaskerdracht overal en iedereen avondklok om 18.00 uur en strenger laten controleren door de politie”, valt er te lezen.

“Kappers en schoonheidsinstituut dicht, maar wel met duizenden naar de kust volgende week! Het virus zal nog plezier hebben aan zee!”, schrijft iemand.

“Pak de studenten aan die een hele avond buiten staan te feesten zonder masker, met honderden zijn ze, eens aan”, klinkt het ook verwijzend naar de gebeurtenissen in Gent.

“Wij gaan hier nog jarenlang belastingen voor betalen , geloof me”, staat er te lezen.

“Vind ze nog niet streng genoeg. Niet essentiële verplaatsingen zouden ook verboden moeten zijn. Nu gaat iedereen in de paasvakantie naar de kust komen met als gevolg dat de cijfers hier fors zullen stijgen. Niet slim hé!!! Verplicht iedereen om in zijn eigen kot te blijven.”

“Ze zeggen er komen zeer strenge maatregelen. Waar zijn die? Het is nog altijd hetzelfde als het was. Strenge maatregelen zijn in je kot blijven en 10 km van huis gaan. Nu mogen de mensen 4 mensen uitnodigen thuis. Maar de mensen mogen met duizenden mensen naar de zee gaan. De treinen vol met mensen,” staat er geschreven.

“Niet streng genoeg, beter paar weken volledige lockdown, zo blijven we aanmodderen”, reageert iemand.

“Het mocht een harde lockdown zijn voor een maand, ook met avondklok maar na een maand ook alles open ,maar ook ALLES, ook cultuur, horeca ,fitness. Maak van het vaccineren een sport, dit gaat echt heeeeeeel traag”, wordt er gereageerd.

“Als het moet, dan moet het maar. Ik hoop dat het de laatste weken zijn want we zijn zo al een jaar bezig zonder een stap vooruit te komen, maar wat mij wel tegensteekt is dat de grote sportwedstrijden wel mogen zoals koers, voetbal en dergelijke”, vinden we ook terug.