Waalse expert is het niet eens met Vlieghe en Van Ranst: "Typisch voor die Vlamingen"

door: BVDO
Yves Coppieters coronavirus expert
Afbeelding bron: Photonews

Sinds enkele weken wordt er hevig gediscussieerd over het maximale aantal nieuwe besmettingen per dag dat er mag zijn om de coronamaatregelen sterk te versoepelen. Aan de andere kant van de taalgrens denken ze daar helemaal anders over dan in Vlaanderen.

Infectiologe Erika Vlieghe van de Antwerpse universiteit is lid van het expertenteam dat de voorwaarden moet bepalen. Sinds een goede week lijkt de 50 nieuwe besmettingen per dag, voorgesteld door Geert Molenberghs, de nieuwe norm te worden.

Dat voorstel wordt heel realistisch genoemd, maar is ook ontzettend ambitieus. Misschien zelfs wat te ambitieus om echt perspectieven te creëren voor de bevolking. Op dit moment lijkt dat cijfer zo goed als onhaalbaar.

De Franstalige epidemioloog Yves Coppieters zegt dat het cijfer van slechts 50 besmettingen “typisch voor de Nederlandstalige experts” is.

“Het is veel te streng. Als we tot vijftig per dag moeten dalen, dan moet de regering er meteen bij zeggen dat we zeker tot na de krokusvakantie niets meer gaan kunnen doen. En dat we met kerst absoluut niemand gaan kunnen zien,” reageert hij bij Gazet van Antwerpen.