Wat staat er op de agenda van het Overlegcomité van woensdag?

door: BVDO
Alexander De Croo na het Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het is ondertussen een gewoonte aan het worden dat met veel ongeduld, maar ook berusting uitgekeken wordt naar het Overlegcomité. Woensdag is het opnieuw zover.

Volgens de informatie van BEL/RTL wordt het Overlegcomité woensdagochtend al vroeg opgestart, vanaf 9 uur. De persconferentie zou al om 14 uur plaatsvinden. De agenda blijft redelijk gelijklopend aan alle voorgaande edities. Ondanks vaccinaties en maatregelen blijven de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames hoog, waardoor de druk op de ziekenhuizen groot blijft.

Het moraal van de mensen ligt bijzonder laag en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen de maatregelen minder goed naleven. Op de agenda van het Overlegcomité staan vier hete hangijzers.

Wat gebeurt er met het verbod op niet-essentiële reizen vanaf 19 april? Europa krijgt het op haar heupen van deze Belgische beslissing en het ziet er naar uit dat dit niet langer houdbaar is.

De horeca is het tweede grote onderwerp. De heropening van restaurants en cafés werd voorzien op 1 mei. Wellicht komt er een nieuw uitstel of een alternatief plan met enkel geopende terrassen.

Een ander groot item is de heropening van de scholen na de paasvakantie. De scholen waren drie weken dicht. Steunt de regering daarbij de voorstellen van het onderwijsveld?

Tot slot is er ook nog de stopzetting bij de contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Zij liggen normaal stil tot 25 april. Komt er voor hen een heropening vanaf 26 april?

Iedereen wacht vol spanning af met welke mogelijke versoepelingen of welke uitleg dat de regering komt.