Weinig goed nieuws over het lossen van maatregelen na volledige vaccinatie

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Ook al is de bevolking volledig gevaccineerd, toch betekent dat niet dat we meteen van het coronavirus af zijn. Net als de maatregelen die erbij horen.

In het Verenigd Koninkrijk schieten de vaccinaties enorm goed op. Daardoor wordt er al gespeculeerd over een leven met enorm veel vrijheden. Britse onderzoekers nemen dat optimisme echter voor een groot stuk weg. Dat deden ze met een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Zo zullen er nog lang na een volledige vaccinatie van de bevolking de nodige maatregelen genomen moeten worden om het aantal zieken en overlijdens door het coronavirus onder controle te houden. Hoofdreden is dat de vaccins geen bescherming tegen 100 procent bieden. “Van de maatregelen zijn we dus nog niet onmiddellijk af, zelfs niet bij de hoogst mogelijke vaccinatiegraad”, klinkt het.

Voor het Verenigd Koninkrijk, met 66 miljoen inwoners, reken ze voor de eerste twee jaar nog altijd op meer dan 20.000 doden door het virus. “We zullen dus nog geruime tijd mensen moeten blijven testen, opsporen, in quarantaine plaatsen en zelfs isoleren bij een effectieve besmetting. Ook handen wassen en mondmaskers dragen blijven na de vaccinatie nodig.”