Ziekenhuisopnames blijven stijgen: Record op intensieve zorg bijna bereikt

door: BVDO
coronapatient in ziekenhuis
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers blijven ook op de dag dat nog maar eens verstrengde maatregelen ingaan niet rooskleurig. Vooral de ziekenhuisopnames leveren zorgwekkende cijfers op. 

Gemiddeld kwamen er in de voorbije week 656 nieuwe ziekenhuisopnames per dag erbij. Een stijging van 40 procent in vergelijking met de week ervoor.  Afgelopen woensdag piekten de opnames met 743. Zaterdag waren het er 684, zondag 554. 

Er liggen op dit moment maar liefst 6.823 mensen in het ziekenhuis, dat is 322 meer dan gisteren gemeld werd en dat was toen al een recordcijfer.  Op intensieve zorg kwamen er 62 mensen bij, in het totaal gaat het om 1.223 patiënten. Het record tijdens de eerste golf was 1.285.  Gelukkig verlaten er ook heel wat mensen het ziekenhuis. Zaterdag waren dat er 657. 

Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen. Gemiddeld gaat het nu om 15.582 nieuwe besmettingen per dag. Een toename met 14 procent in vergelijking met de week ervoor. Veel zeggen die cijfers echter niet meer, omdat de teststrategie helemaal anders is. 

Het aantal doden ligt nu gemiddeld op 113 per dag. Dat is 70 procent meer dan de week voordien. Sinds het begin van de coronacrisis stierven in ons land al 11.737 mensen.