Burgemeester heeft beslist over lot van bijtende rottweiler: Specialisten uiten twijfels

door: STS
Rottweiler
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De burgemeester van Borsbeek heeft een beslissing genomen over de rottweiler die een 20-jarige vrouw had aangevallen in zijn gemeente.

Het bijtincident vond op 28 februari plaats in het Fort van Borsbeek. Een rottweiler beet er de onderlip van een 20-jarige vrouw af. (Lees ook het artikel: Hond bijt onderlip van vrouw af: "Ze mag zelf niet in de spiegel kijken")

"Ze stonden naar de honden in de hondenwei te kijken. De hond heeft haar vastgegrepen en de onderlip is weggerukt", verklaarde de vader van het slachtoffer toen aan ATV.

Dis Van Berckelaer, de burgemeester van Borsbeek, heeft nu beslist dat het dier in kwestie niet ingeslapen zal worden. De hond moet wel opnieuw naar de hondenschool en zal daar een socialisatie-attest moeten behalen. "De hond kende de vrouw goed en het incident gebeurde tijdens het spelen. Dat verandert de zaak", vertelde de burgemeester op Radio 2.

Niet normaal

Hondengedragstherapeut Peter Weyn werd ook om een reactie gevraagd. Hij noemt zo'n attest echter onvoldoende. "Het is niet normaal dat een hond tijdens het spelen tot bloedens toe bijt. Er moet verder gekeken worden dan een socialisatie-attest. Er moet gekeken worden naar de oorzaak van het incident." Zijn collega Ilse Demandt sloot zich daarbij aan: "Je kan nooit zeker zijn dat jouw hond niemand meer gaat bijten. Geen enkele eigenaar kan er zeker van zijn dat zijn hond niets gaat doen."