Last van muggen? Met deze eenvoudige truc lok je ze in de val!

door: STS
Mug
Afbeelding bron: pexels

Het is de tijd van het jaar dat muggen zich een weg naar binnen proberen te banen. Met een eenvoudige en goedkope truc vang je ze allemaal.

Wat je nodig hebt, is een lege plastic fles. Die snij je in twee delen. In het onderste deel doe je een mengsel van gist, water en suiker.

De gist los je op in lauw water, daarna voeg je de suiker toe en meng je alles. "Muggen worden aangetrokken door het water en de kooldioxide die ontstaat wanneer gist en suiker samen reageren", weet Creativo.

"Je kan in plaats van suiker ook honing of een zoete siroop gebruiken. Het is ook aan te raden om een paar druppels azijn toe te voegen om te voorkomen dat ook bijen gevangen raken."

Neem vervolgens het bovenste deel van de plastic fles en steek dit ondersteboven - zonder de dop - in het onderste deel. De flesopening moet net boven je mengsel hangen.

Je val is nu klaar, het resultaat zou eruit moeten zien als op onderstaande foto. Je kan de val vervolgens op een strategische plaats positioneren, bijvoorbeeld bij een raam of deur.

Tags muggen