Politie haalt twee zwaar verwaarloosde honden van straat

door: BVDO
Hond - jack russell
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Woensdagmiddag heeft de politie van Kortrijk twee ronddolende en verwaarloosde honden van straat gehaald en in beslag genomen. De dieren werden overgebracht naar het asiel. 

Een getuige meldde de politie dat er twee honden losliepen in de omgeving van een sportcomplex. Ter plaatse trof de politie twee verwarde en sterk verwaarloosde honden aan, een American Stafford en een Hack Russell. 

“Niettegenstaande de honden angstig waren, konden de politiemensen ze oppakken en in de combi overbrengen naar het commissariaat. Beiden honden waren heel sterk ondervoed en hadden zwellingen en ontstekingen op hun buik en aan hun poten. Ook hun nagels waren al lang niet meer geknipt. De verwaarlozing was duidelijk al een tijdje aan de gang”, klinkt het bij de politie. 

"De dienst Dierenwelzijn werd gecontacteerd en er werd beslist om de honden administratief in beslag te nemen. Daarop werden ze overgebracht naar het dierenasiel in Zwevegem om hen een beter onderkomen te bieden. Ze krijgen er de nodige medische zorgen en voldoende eten om te kunnen aansterken." 

verwaarloosde honden kortrijk politiezone vlas
Afbeelding bron: Politie