Björn Soenens deelt verschrikkelijk nieuws over zijn gezondheid: "Paniek bij de artsen"

door: STG
Björn Soenens VRT-journalist Verenigde Staten
Afbeelding bron: Photonews

Björn Soenens maakt hartverscheurend nieuws bekend op Instagram over zijn gezondheid. Hij is correspondent voor VRT NWS in de Verenigde Staten.

Björn Soenens heeft somber nieuws gedeeld op Instagram. Het gaat de foute kant op met zijn gezondheid. Een covid-19 besmetting zorgde voor een onverwachte spoedopname in het ziekenhuis. Na een CT-hoofdscan sloeg het noodlot pas echt toe.

“Het leven veranderde in een flits. De verwachte medische ramp draaide zich vervolgens in een onverwachte richting", legt Björn uit. "Heel toevallig had de CT-hoofdscan ook het bovenste deel van mijn longen gefotografeerd en toen sloeg de paniek bij de Amerikaanse artsen toe.”

"Ze vermoedden/vermoeden kanker”, schrijft Björn. "Door mijn ‘per ongeluk’-scan is het bij mij dus vroeg ontdekt en maak ik misschien een kans op volledig herstel."

De komende maanden zal hij dan ook niet op het scherm te zien zijn. Volgende week reist hij terug naar ons land om te starten met de behandeling. "Ik ben optimistisch, ondanks de heftigheid waarmee zo’n kanker het leven binnendringt”, besluit hij.