Riadh Bahri bijt van zich af na felle kritiek: Tom Waes maakt zich kwaad

door: COS
Riadh Bahri
Afbeelding bron: VRT

Er is een nieuwe trend geboren in de mannenmode. De afgelopen weken verschenen verschillende BV's als Matteo Simoni en Riadh Bahri zonder hemd onder hun kostuumvest.

Op sociale media kwamen de afgelopen dagen lelijke reacties op de nieuwe modetrend. "Dat is geen man", "Janet", "Waar gaan we naartoe" en andere "homofobe trashtalk" moest Riadh Bahri lezen. Op Instagram bijt het nieuwsanker van zich af. "Weet je ik ben er klaar mee."

"Al 13 jaar moet ik opmerkingen slikken over mijn afkomst en mijn seksuele voorkeur. Over wat ik aantrek. Hoe ik dingen zeg. Hoe ik me gedraag. Of gewoon omwille van mijn naam. Lang deed ik me anders voor. Om toch maar niet op te vallen. Wel, pech. I'm here. Im proud. And i'm gonna stay.", klinkt het vastberaden.

"Dat je de tijd en energie vindt om mensen die je niet kent te gaan uitkakken online... Hoe triest moet uw leven zijn? En ja, ook de media dragen de verantwoordelijkheid. Ze modereren niet. Ze reageren niet. Ze deleten niet. Ze laten de haatcomments staan. Want dat is het. Haat", zegt Riadh.

Klavierridders

"'Niet reageren' Riadh zeggen ze dan. Niet reageren is toelaten. Negeren is dit soort homofobie vrij laten stromen. Ik ben er klaar mee. Ik heb al meermaals klop en slaag gehad omwille van wie ik ben. Dit soort praat zorgt voor dat geweld. Never ever tolerate it."

"En 'mannelijkheid'... Ik challenge elke marginale klavierridder om zijn biceps eens naast de mijne te komen leggen. Je zal snel een eind gaan janken", aldus Riadh Bahri, die massaal veel steun krijgt van bekende en onbekende volgers.

Ook Tom Waes laat van zich horen. "Groot gelijk heb je Riadh. Is het eens geen tijd om al die dappere, stoere klavierridders hun free podium af te nemen en al die haat en beledigingen te verwijderen van jullie sites?", richt Tom zich tot nieuwssites.