Daar zijn de nieuwe mosselen! Maar zijn ze goed? Expert antwoordt én geeft opvallende tip

door: STS
mosselen
Afbeelding bron: Pixabay

Het mosselseizoen is woensdag officieel van start gegaan, met de eerste oogst van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Wordt het een goed mosseljaar?

Mosselchef en mosselambassadeur Piet Devriendt gaf uitleg in 'De Ochtend' op Radio 1. "Elk jaar is er een enorm verschil qua startdatum. De natuur is het belangrijkste voor mosselen; de voeding die ze krijgen, de warmte van het water, de stroming van het water waarin ze liggen..."

"Vorig jaar was bijvoorbeeld geen mooi jaar. Helaas kan je daar als consument of restauranthouder niets aan doen."

"Dit jaar zijn de mosselen die ik al gezien heb perfect. Als een mossel begint te groeien, is die donkerrood. Als ze perfect is, is ze spierwit. Spierwit mosselvlees is het beste van het beste. Dat is een teken dat ze volledig klaar is voor consumptie."

Mosselen natuur

Devriendt gaf ook nog een belangrijke tip voor wie binnenkort mosselen wil bestellen op restaurant. "Start altijd met mosselen natuur. Je hebt een mooie, zilte smaak, die je anders met wijn of look wegdoet. Tot eind september eet ik altijd mosselen natuur."

Tags mosselen