Perfect mogelijk: zo kook je eitjes in de airfryer

door: BVDO
Gekookt eitje
Afbeelding bron: Unsplash

De airfryer is een onmisbaar apparaat geworden in heel wat keukens. En dat al lang niet meer ter vervanging van een frietketel.

De airfryer heeft de voorbije maanden en jaren een flinke opmars gemaakt in heel wat huishoudens. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit de keuken.

Voor velen blijft het de ideale vervanger van een frietketel, maar je kunt er veel meer mee doen dan alleen maar snacks klaarmaken. Ook een eitje koken is perfect mogelijk.

Eitjes koken is niet eenvoudig. Vaak zijn ze net wat te weinig of te veel gekookt, waardoor ze niet precies zijn zoals je ze wil hebben.

De eitjes moeten, om ze te koken in de airfryer, wel op kamertemperatuur zijn. Op 190 graden zijn ze in de airfryer in 6 minuten zachtgekookt. Liever hardgekookt? Dan laat je ze er 2 minuutjes langer in.

Als je de eitjes gemakkelijk wil pellen, dan kun je ze na het koken in koud water laten schrikken. Zeker voor wie een zachtgekookt eitje wil, is dat koud water ideaal om het ei niet verder te laten koken.

Gemakkelijk pellen is ook afhankelijk van hoe vers het ei is. Verse eitjes zijn lastiger te pellen, een oud ei kan je gemakkelijker pellen omdat er al meer vocht verdampt is.