Vaak gegeten vlees mag je niet dagelijks eten: ‘Verhoogt risico op darmkanker’

Supermarkt - vlees
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn heel wat mensen die vlees eten. Het is belangrijk om te weten dat je een bepaald soort vlees niet dagelijks mag eten.

Het is niet verstandig om elke dag bewerkt vlees te eten. Salami, spek en worst zijn voorbeelden van bewerkt vlees. Het is beter om ze af en toe op je menu te zetten en niet dagelijks.

Bewerkt vlees bevat vaak veel zout en verzadigde vetten. Dat kan bijdragen aan een verhoogde bloeddruk en verhoogt het risico op vaatziekten.

Wie dagelijks bewerkt vlees eet, heeft ook een verhoogde kans op diabetes type 2. Dit komt omdat er in het vlees vaak toegevoegde suikers en conserveermiddelen zitten.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat overmatig eten van bewerkt vlees kan bijdragen aan een verhoogd risico op darmkanker. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bewerkt vlees zelfs geclassificeerd als kankerverwekkend.

Tags vlees