Deze fout maken velen bij het bakken van vlees

We moeten allemaal wel eens koken. Daar hoort regelmatig ook het bakken van vlees bij. Er is een veelgemaakte fout.
Vlees bakken kan je doen in olijfolie of boter. De gezondste oplossing is om voor olijfolie te kiezen. Dit is minder vet dan bakken in boter.
Bij het bakken van vlees moet je het vlees ook omdraaien. Al is dat nu net een veelgemaakte fout. Veel mensen maken die fout.
Velen draaien het vlees te snel om in de pan. Daardoor blijft het aan de pan plakken, vooral bij roestvrijstalen pannen. Als je vlees te snel verplaatst, komt er meer vocht vrij, waardoor het sneller uitdroogt en minder mals wordt.
Wanneer je vlees bakt, laat je het beter even in de pan liggen zonder het aan te raken. Wacht tot de randen goudbruin worden en probeer het dan voorzichtig los te maken. Als het nog plakt, wacht je even. Draai het vlees pas om als het vanzelf loskomt en bak dan de andere kant. Zo bak je het vlees op een goede manier.