Jan Van den Bosch over de jonge generatie 'Familie'-acteurs: "Daar spreken we hen op aan"

door: ISL
Jan Van den Bosch - Zjef in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

In 'Familie' zien we Jan Van den Bosch dagelijks als de ietwat verstrooide, praatgrage, maar graag geziene Zjef. Als sinds 2013 kruipt hij in de huid van het personage. 

Toen Jan Van den Bosch begon bij 'Familie' was hij 29 jaar oud. En dat ziet de acteur als een voordeel: "Ik was gelukkig al van leeftijd toen ik dagelijks op tv begon te komen."

"Ik kan me echter inbeelden dat het niet gemakkelijk moet zijn als je zestien jaar ben en alle dagen moet horen hoe geweldig je bent. Bij ons in 'Familie' hebben we ook wat jonge talenten die goedzijn en bewierookt worden. Als ze echter naast hun schoenen dreigen te gaan lopen, spreken wij, de oudere collega's hen daar zeker op aan."

"We waarschuwen heb voor de gevaren, want op den duur zou je echt beginnen denken dat je een geweldige mens bent. Maar dat is niet zo, dat is niet het compliment dat je krijgt. Het compliment dat je krijgt is dat ze je graag bezig zien op tv, dat is een héél groot verschil met wie je in het dagelijkse leven bent", aldus Jan in Primo.