Belangrijk om te weten: Zo verwijder en voorkom je schimmel in de badkamer

door: STS
Kraan - badkamer
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Schimmel in de badkamer, daar zit niemand op te wachten. Hoe verwijder je schimmel en hoe voorkom je dat die ontstaat of terugkeert?

Er bestaan specifieke producten om schimmel aan te pakken, die je in de winkel kan terugvinden. Maar ook bleekmiddel is effectief, net zoals azijn. Je laat het product naar keuze intrekken om zijn werk te kunnen doen. Vervolgens ga je schrobben en daarna spoel je het product weg.

Ook met een pasta van baking soda en water kan je schimmel te lijf gaan. Een ander alternatief is waterstofperoxide. "Meng waterstofperoxide (3%) met water in gelijke delen, breng aan op de schimmel, laat het inwerken en spoel grondig af", raadt Womanly.nl aan.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, dus is het in de eerste plaats belangrijk om schimmelvorming te voorkomen. Dat kan je doen door de badkamer goed te verluchten, met een luchtontvochtiger of door een raam te openen. Laat er ook geen natte handdoeken liggen. Droog het bad of de douche na gebruik. Controleer of er zich ergens een lek bevindt.