Bewaar deze groente nooit in de koelkast: kan tot snelle schimmelgroei leiden

door: MRO
koelkast
Afbeelding bron: pexels

Veel mensen zijn van mening dat het noodzakelijk is om alle vers voedsel in de koelkast te bewaren om de versheid te behouden. Dit geldt echter niet voor alle soorten voedsel. Een vaak voorkomende fout is ajuinen - ofwel uien - in de koelkast bewaren.

Elke soort groente en fruit heeft bepaalde omstandigheden nodig heeft om optimaal vers te blijven. In het geval van ajuinen betekent dat bewaren op een koele, donkere en droge plaats, maar niet in de koelkast.

Uien in de koelkast kan leiden tot schimmelgroei

Ajuinen bevatten veel suiker en wanneer ze in de koelkast worden bewaard, kan de kou de ajuinen te vochtig maken. Dat kan leiden tot snelle schimmelgroei. Ajuinen moeten ademen om de groei van bacteriën te voorkomen en de koelkast kan dat belemmeren.

Bovendien kunnen ajuinen ook andere producten in de koelkast beïnvloeden. Ze kunnen de smaak en het aroma van andere voedingsmiddelen veranderen. Dus als je ajuinen in de koelkast bewaart, kan dit ervoor zorgen dat andere producten naar ajuinen gaan ruiken of smaken.

Een ander belangrijk punt is dat de textuur van ajuinen kan veranderen als ze in de koelkast worden bewaard. Ze kunnen zacht en papperig worden in plaats van hun typische stevige en knapperige textuur.

Bewaar ajuinen niet in een plastic verpakking

In plaats van ze in de koelkast te bewaren, bewaar je ajuinen op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht. Een kelder, bijkeuken of zelfs een donkere hoek van uw keuken kan de perfecte plek zijn.

Zorg ervoor dat de ajuinen niet zijn verpakt in plastic, want dat kan tot schimmel leiden. Een mandje of een netje zijn betere opties. Door ajuinen op de juiste manier te bewaren, kun je de levensduur en de kwaliteit verlengen.