30-jarige Irakees pleegt terroristische aanslag in Duitsland

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Een Irakees van 30 jaar wordt ervan verdacht in Berlijn een aanslag gepleegd te hebben met vermoedelijk terroristisch motief. Dinsdagavond zorgde de man voor een ravage op de weg in Berlijn. Hij reed opzettelijk andere voertuigen aan en daarbij vielen meerdere gewonden.

De verdachte reed opzettelijk in op andere weggebruikers op de A100 snelweg in Berlijn omstreeks 19 uur en veroorzaakte zo 3 ongevallen. Daarbij vielen in totaal 6 gewonden van wie er 3 ernstig aan toe zijn.

De verdachte is Sarmad A. Hij postte een tweetal uur voor hij de chaos op de weg veroorzaakte een foto van zichzelf naast zijn auto, een Opel, op Facebook. Het was de auto waarmee hij op andere voertuigen inreed.

Toen de man met zijn wagen tot stilstand kwam, zette hij een munitiekist op het dak van zijn wagen. Hoewel hij ermee dreigde dat die gevaarlijk was, bleek dat niet zo te zijn.

In een mededeling laat de Berlijnse politie weten dat ze een islamitische terreurdaad niet uitsluiten. Er zouden ook aanwijzingen zijn dat de man psychologische problemen had.

Tags terrorisme