Leraar basisschool misbruikt meisje (12): Eerst verkracht, dan naar de speelgoedwinkel

door: STS
Simon
Afbeelding bron: Staffordshire Police

Een leraar van een basisschool heeft een minderjarig meisje verkracht in een hotel. De vijftiger is nu veroordeeld tot een celstraf.

De 55-jarige Brit Simon ontmoette zijn slachtoffer, een meisje van 12 jaar, online. Hij vroeg haar om seksueel getinte foto's en video's te sturen. Later haalde hij het meisje bij haar thuis op en bracht hij haar naar een hotel. Hij boekte een kamer terwijl het kind wachtte in de auto.

Daarna verkrachtte de man het meisje. Vervolgens nam hij haar mee naar een speelgoedwinkel, waar hij 500 pond uitgaf, zo'n 584 euro. Het misbruik kwam aan het licht toen het meisje op school aan een leerkracht vertelde dat ze een "sugar daddy" had. De man werd daarop gearresteerd.

Hoewel het meisje hem wijsmaakte dat ze 18 jaar was, had de man zich bewust moeten zijn van haar werkelijke leeftijd op het moment dat ze afspraken, viel te horen in de rechtbank. "Het had duidelijk moeten zijn voor u dat ze heel wat jonger dan 18 jaar was. Maar u deed gewoon verder", zei de rechter volgens The Sun.

Nu is de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar. Hij zal twee derde van die straf moeten uitzitten voor hij in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Zijn naam zal voor de rest van zijn leven op de lijst van zedendelinquenten staan.