Mond van agenten valt open: 11-jarige rijdt met BMW X5 en gestolen caravan over snelweg

door: STS
Diefstal
Afbeelding bron: Northyorkshire.police.uk

Tot hun grote verbazing hebben agenten een kind dat met een BMW reed aan de kant moeten zetten. De wagen trok ook nog een gestolen caravan.

De politie van North Yorkshire (VK) kreeg donderdagnamiddag een oproep binnen over de diefstal van een caravan bij een vakantiepark in Thirsk. Er werd gemeld dat de caravan was weggesleept door een zwarte BMW X5.

Agenten konden het voertuig aantreffen op de snelweg. Achter het stuur bleek een jongetje van 11 jaar te zitten. "We konden de BMW, die ook gekloonde nummerplaten droeg, volgen. 45 minuten nadat de caravan als gestolen werd opgegeven, konden we het voertuig stoppen op de M1, nadat het de A1 verlaten had", werd verteld aan de Daily Mail.

"Maar niets had ons kunnen voorbereiden op het aantreffen van een kind achter het stuur. Bij het doorzoeken van de wagen werd er ook materiaal gevonden dat gebruikt wordt om diefstallen te plegen, en een aantal nummerplaten."

De jongen werd gearresteerd op verdenking van een aantal overtredingen, waaronder diefstal, inbraak, uitrusting voor diefstal en verkeersovertredingen, waaronder gevaarlijk rijgedrag. Het kind werd verhoord en daarna onder voorwaarden vrijgelaten. Het onderzoek wordt voortgezet.