Vader doodgeschoten bij basisschool: Dochtertje ziet alles gebeuren

door: STS
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een man van 56 jaar is op straat doodgeschoten. Dat gebeurde vlakbij een basisschool, en voor de ogen van zijn dochtertje van 7 jaar oud.

De feiten speelden zich afgelopen donderdag af in de Nederlandse stad Amsterdam. Het slachtoffer is de 56-jarige Martin van de Pol, een man die bekendstond als hooligan bij voetbalclub Ajax. Hij was ook geen onbekende bij het gerecht. Zo kreeg hij ooit 15 jaar gevangenisstraf na het doodschieten van vier mannen in een seksclub.

De man had net zijn dochtertje van school gehaald, toen hij door een onbekende werd opgewacht. Die schoot hem door het hoofd. Hulp kon niet meer baten, de man stierf voor de ogen van zijn kind, meldt het Algemeen Dagblad.

De politie is op zoek naar de schutter, die de dag voor de moord ook al rondhing in de buurt. Toen haalde het slachtoffer zijn kind echter niet zelf van school. "Dit is een bijzonder kille liquidatie. Ouders en kinderen zijn logischerwijs ontzettend bang geweest. Ze zijn heel erg geschrokken en zeer ontdaan", zei de politie in een uitzending van 'Opsporing Verzocht'.