Automobilist ontsteld na verkeersagressie: “Gevluchte dader kreeg voorrang op spoed”

door: BVDO
ziekenwagen
Afbeelding bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Vrijdag werd een automobilist in Wervik aangevallen met een mes. Het slachtoffer geloofde op de spoedafdeling zijn ogen niet toen de dader een tijd later voorrang kreeg.

Het voorval speelde zich vrijdagavond af. Een automobilist reed een smalle straat in, om op bezoek te gaan bij zijn schoonouders. Daar liepen twee mannen in het midden van de straat. De chauffeur vroeg hen om plaats te maken.

Eén van de twee mannen ging door het lint. Hij begon op de motorkap van het voertuig te kloppen, haalde een mes boven en stak enkele keren naar de bestuurder van het voertuig. Zijn vrouw en kind zaten ook in de auto.

Het gezin trok naar spoed voor de nodige verzorging, maar daar was geen dokter aanwezig. De dienstdoende arts was opgeroepen met het mugvoertuig.

Achteraf bleek dat het om de dader en zijn kompaan ging. Zij waren gevat door de politie, terwijl ze zich al vluchtend hadden verwond. De man werd hevig bloedend in een isoleercel gestopt en de dokter bleef de hele tijd bij de dader. Hij was onder invloed.

Pas later kwam de dokter bij de automobilist. Hij had ondertussen een interne bloeding opgelopen. Een steekwonde van zes centimeter diep had zijn slagader maar op een haar na gemist, zo vertelt zijn vrouw aan Het Nieuwsblad.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24