Bomvolle trein met duizend reizigers staat uur stil nadat jongeren aan de noodrem trekken

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Een bomvolle trein die van Oostende op weg was naar Brussel is gisteravond tot stilstand gekomen in de buurt van Merelbeke. De schuld van enkele jongeren.

De trein was in Gent-Sint-Pieters vertrokken. Rond 19.30 uur viel de trein stil in de buurt van Merelbeke.

“Er was snel een vermoeden van kwaad opzet", licht Dimitri Temmerman van de NMBS toe aan VRT. “Het is de politie die het onderzoek voert. Wij verlenen uiteraard onze volledige medewerking. Als het bewezen wordt dat de trein stilviel door kwaad opzet, dan is dat een ernstig misdrijf."

De politie gaf op zijn beurt ook al meer informatie vrij over het incident. Op de trein zaten ook zo’n 70 jongeren die onderweg waren van de kust naar Brussel.

“In Merelbeke heeft er iemand aan de noodrem getrokken, waardoor de trein tot stilstand kwam. Nadien zijn een aantal jongeren uit de trein gestapt en over de sporen beginnen te lopen, legt An Berger, woordvoerder van de federale politie, uit.

“Uiteindelijk zijn de gemoederen bedaard en is de trein kunnen vertrekken richting Brussel. Bij aankomst in het Zuidstation heeft de spoorwegpolitie de jongeren gecontroleerd en een proces-verbaal opgesteld. Het parket volgt de zaak nu verder op."

Tags nmbs