Man verkracht zijn eigen zus jarenlang en geeft opmerkelijke uitleg in rechtbank

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een dertiger uit Sint-Katelijne-Waver vliegt voor een hele tijd achter de tralies. Hij werd veroordeeld omdat hij zijn eigen zus jarenlang verkrachtte.

De 38-jarige man moest in Mechelen voor de correctionele rechtbank verschijnen. Hij moest zich verantwoorden voor het verkrachten van zijn zus. Dat deed hij gedurende jaren aan een stuk.

In de loop van vorig jaar vond de vrouw de moed om samen met haar moeder naar de politie te stappen en aangifte te doen van de feiten. "Die feiten startten toen de man en zijn zus beiden minderjarig waren. De laatste keer was de nacht voordien", meldt RTV

De man zegt dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde en vroeg de vrijspraak, maar de rechtbank ging niet mee in dat verhaal. Er waren bovendien bezwarende verklaringen van buren, die volgens de regionale zender het slachtoffer hoorden roepen dat ze niet wilde.

Er werd vijf jaar effectieve gevangenisstraf geëist tegen de man, en dat is ook de straf die werd uitgesproken. Aan zijn zus moet hij een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro betalen, weet Gazet van Antwerpen.