Minderjarige verdachten bij rellen in Marollen: "Ontkennen gooien van projectielen"

door: STS
Politie na rellen
Afbeelding bron: Photonews

Het onderzoek naar de rellen in de Brusselse Marollenwijk wordt volop voortgezet. Twee minderjarigen zijn voor de jeugdrechter moeten verschijnen voor gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht. Ze ontkennen evenwel projectielen gegooid te hebben naar de ordediensten.

In de nacht van 4 op 5 september vonden er incidenten plaats in de Marollenbuurt. Twee minderjarigen werden op 5 september ter beschikking gesteld van het parket van Brussel en een jeugdrechter werd gevorderd wegens gewapende weerspannigheid en verboden wapendracht.

"Deze twee minderjarigen zijn onbekend bij Justitie. In dit stadium ontkennen ze niet dat ze ter plaatse zijn geweest, maar ontkennen ze het gooien van projectielen. De jeugdrechter besloot dat ze bij hun gezin mogen blijven, onder begeleiding van de dienst voor jeugdbescherming en onder voorwaarden", klinkt het bij het Brusselse parket.

Vingerafdrukken

Verschillende branden, vernielingen en gewapende weerspannigheid tegen de ordediensten - en meer bepaald tegen brandweerlieden - vonden ook plaats op de avonden van 6, 7 en 8 september. Het parket gaf de opdracht om camerabeelden te analyseren, het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse te sturen en een buurtonderzoek te verrichten.

Vandaag ontdekte de politie stenen en projectielen nabij het Krakeelplein. Er werden vingerafdrukken genomen en camerabeelden geanalyseerd. Het onderzoek en de zoektocht naar verdachten worden voortgezet.