Opgepakte man sterft in politiecel nadat hij eerst in ziekenhuis onderzocht werd

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

In een politiecel in Koksijde is een man van vermoedelijk Iraakse afkomst overleden, nadat hij eerder in het ziekenhuis onderzocht werd.

Vannacht om middernacht werden in De Panne twee voertuigen gecontroleerd in het kader van mogelijke feiten van mensensmokkel. In beide voertuigen werden in totaal 4 personen aangetroffen, die weerhouden werden voor verder onderzoek, zo laat het parket weten.

Tijdens de interventie gaf één van de betrokkenen, een man van vermoedelijk Iraakse nationaliteit (°1979) aan zich onwel te voelen, waarop door de politie beroep werd gedaan op de medische hulpdiensten.

De man werd voor onderzoek overgebracht naar het AZ West te Veurne. Na diverse technische onderzoeken, welke negatief bleken, mocht betrokkene omstreeks 3 uur het ziekenhuis verlaten en werd hij overgebracht naar de politiecel te Koksijde.

Kort na 08 uur werd door de betrokkene via het intercomsysteem contact genomen vanuit de cel, waarbij evenwel werd vastgesteld dat hij nagenoeg onmiddellijk neerviel. Door de diensten van politie werden de eerste zorgen toegediend, dit tot aankomst van de MUG-arts en medische hulpverleners. Er werd gepoogd betrokkene te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

Er wordt onderzoek gevoerd naar het overlijden van de man, maar volgens de eerste vaststellingen zou het om een natuurlijk overlijden gaan.