Opgepast voor dit duo: Ze lichten je op waar je bij staat

door: STS
Verdachten
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn op zoek naar de man en de vrouw op bovenstaande foto. Het duo wordt ervan verdacht oplichters te zijn.

Een 83-jarige man werd opgebeld door een anoniem nummer. De beller deed zich voor als een bankmedewerker.

Het slachtoffer kreeg te horen dat zijn bankkaart vernieuwd zou worden en dat er een medewerker van de bank langs zou komen om de bankkaart op te halen.

"Even later werd er aangebeld en stond er iemand aan de deur. Het was een man met witte huidskleur, die vlot Nederlands sprak. Hij vroeg aan het slachtoffer om zijn bankkaart, pincode en kaartlezer te overhandigen", laat de politie weten.

Het slachtoffer geloofde dat de man echt een bankmedewerker was en deed wat er gevraagd werd. Later werd er met de bankkaart geld afgehaald in een bankfiliaal aan de Kouter in Gent.

Op vraag van het Oost-Vlaamse parket is er een opsporingsbericht verspreid. "Uit analyse van de camerabeelden van de bank komen twee mogelijke verdachten in beeld", klinkt het.

"De eerste verdachte is een man met donker haar en een ringbaard. Hij droeg een donkere muts met oranje/gele boord en een embleem, een bleke broek, een lichtblauwe jas, een donkere pull en donkere schoenen."

"De tweede verdachte is een vrouw met lang, donker haar, gedragen in een staart. Ze droeg een zwart/witte winterjas met een afgeboorde kap in bont, een blauwe jeansbroek en witte sneakers."