Politie doet belangrijke oproep: "Vertel je ouders en grootouders over deze oplichting"

door: STS
politie
Afbeelding bron: Unsplash

De politie roept de jongere generaties op om hun ouders en grootouders te waarschuwen voor een gewiekste vorm van oplichting.

Het gaat om een fenomeen dat in opmars is, waarbij oplichters zich voordoen als medewerkers van een bank. Na een telefoontje, waarbij er melding wordt gemaakt van een probleem, komt er een tweede "bankmedewerker" aan huis. Die gaat dan met de bankkaart en de pincode van het slachtoffer aan de haal.

"Wij van politiezone VLAS willen hier opnieuw voor waarschuwen na een recent feit, waarbij een oudere man bijna het slachtoffer werd van deze gewiekste criminelen. Het slachtoffer kreeg argwaan en ging gelukkig niet in op de vraag om onder meer zijn bankkaarten af te geven."

"Ook in november 2022 gebeurden al een viertal feiten in onze politiezone. Er kon toen telkens ofwel geld overgeschreven worden naar de rekening van de daders, of er gebeurden fysieke of online aankopen met de bankkaart of er kon geld afgehaald worden via een bankautomaat, of een combinatie hiervan."

"Het is dus belangrijk dat de jongere generaties hun (groot)ouders inlichten over het bestaan van deze oplichtingspraktijken."