Politie heeft dringende boodschap: "Wees op je hoede, zij vragen woekerprijzen"

door: STS
Geld - euro
Afbeelding bron: Pixabay

De politie wil iedereen waarschuwen voor malafide klusjesmannen die hun diensten aanbieden om allerlei werken uit te voeren.

"Op 22 november vond opnieuw een poging tot oplichting plaats waarbij twee mannen woekerprijzen vroegen voor het slijpen van werkmateriaal", laat politiezone Westkust weten.

"Vorige week bood een man zich aan bij het slachtoffer met de vraag of hij werkmateriaal kon slijpen en verstevigen. Hierop gaf het slachtoffer enkele boren mee om op te frissen. Op 22 november meldden twee mannen zich bij het slachtoffer aan. Ze vroegen maar liefst 1.200 euro voor het geleverde werk."

"Onder druk schreef het slachtoffer de gevraagde som over maar hij kon de overschrijving later nog annuleren. De mannen merkten dit op en eisten 1.000 euro cash geld, dat ze 's anderendaags zouden komen ophalen."

Het slachtoffer nam daarop contact op met de politie. Agenten zorgden ervoor dat ze de dag nadien ter plaatse waren om de mannen op te wachten. Ze werden onderschept en opgepakt en zijn gedagvaard in snelrecht.

"Contacteert een team 'klusjesmannen' jou en bieden ze diensten aan, wees dan op je hoede en ga niet op het aanbod in", benadrukt de politie. "Ze voeren de werken meestal niet goed uit en vragen nadien een onrealistische prijs, waarbij ze jou onder druk zetten om te betalen."

Tags oplichting