Politie reageert nadat moeder filmpje deelt van dochter die belaagd werd aan station in Geel

door: MRO
station Geel
Afbeelding bron: Google Maps

Vrijdagnamiddag deed zich een incident voor aan het station in Geel waarbij een minderjarig meisje belaagd werd door andere meisjes. De politie schetst de feiten.

"Op vrijdagnamiddag was er een incident aan het station van Geel dat kadert in een brede en complexe problematiek die start bij pesten en eindigt met strafbare feiten. Hierbij werd het slachtoffer, een minderjarig meisje, tijdens een pittige discussie van een zestal minuten, door andere meisjes gedwongen om heel korte tijd op de knieën te gaan zitten en haar gsm af te geven met de bedoeling om na de gaan of ze geld had verstopt in het hoesje van haar gsm."

"Dit alles gebeurde in het bijzijn van een groepje uitdagende en steeds wisselende minderjarige omstaanders, wat voor kortstondig tumult zorgde. Nadien kon zij de bus nemen naar haar woonplaats. De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout ving haar en de familie onmiddellijk op en startte een onderzoek", licht Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, toe.

De moeder van het meisje deelde een filmpje van het incident op sociale media en daar werd heftig op gereageerd. "Deze reacties berusten heel dikwijls op verkeerde veronderstellingen over de vermeende afkomst van de omstaanders."

"De politie voert het verdere onderzoek volgens de regels die van toepassing zijn in een democratische rechtstaat. Alle betrokkenen zijn gekend zowel in de uitgebreidere problematiek als in dit incident. Het incident werd volledig in beeld gebracht dankzij de bewakingscamera’s van de stad Geel die recent in gebruik werden genomen aan het Stationsplein. De beelden die circuleren op sociale media maken maar een fractie uit van de door ons onderzochte beelden", aldus de korpschef.