Sterrenchef geeft uitleg waarom hij zaalmedewerker een pak slaag gaf

door: BVDO
Horeca - restaurant
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

In november 2022 sloeg topchef Willem Hiele in Oudenburg een zaalmedewerker. Het parket wou hem doorverwijzen naar de correctionele rechtbank, maar zover komt het niet.

De feiten dateren van november 2022. Eén van de nieuwe medewerkers van sterrenchef Willem Hiele stapte naar de politie, omdat hij klappen had gekregen van zijn baas.

Het ging om iemand met een straf cv, maar de sfeer in het team van Hiele was na enkele dagen om zeep, zo vertelt de chef aan De Tijd.

“Na drie dagen hoor ik van mensen die al negen jaar bij me werken: ‘Chef, die kerel vraagt of we weten hoe we aan drugs kunnen komen.’ Men zei ook dat hij zeer vrouwonvriendelijke uitspraken deed. Er waren plots kassatekorten en er was drinkgeld weg”, vertelt Hiele.

De ontevredenheid werd enorm groot bij het andere personeel. “Op woensdag had ik een gesprek met hem, in het weekend was er feest. Ik was als laatste in de keuken en bij het naar boven gaan, zag ik licht branden in mijn bureau. Daar zat hij, met zijn hand in mijn kassa. Ik heb hem op heterdaad betrapt.”

In plaats van de politie te bellen greep Hiele zelf in. Er is nu een schikking getroffen tussen de twee partijen, waardoor het niet tot een rechtszaak zal komen.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp